"Alltid på språng"

Lilian Hansson växte upp i Sollebrunn, en liten ort utanför Alingsås tillsammans med sina föräldrar och två syskon. Hon var pigg och energifylld som barn och precis som idag, hade olika projekt på gång – och det skulle alltid gå snabbt.

"Vill ständigt utvecklas"

Lilian har sedan barnsben gillat att omge sig med människor, att samtala, lyssna och förstå, och har alltid varit känslig för orättvisor – hon var tjejen som ställde sig upp i klassrummet och sa ifrån när om hon tyckte någon bli orättvist behandlad.

 

Hon tillbringade mycket av sin tonårstid på mysiga caféer, arbetade extra på en vägkrog, en blomsteraffär i Alingsås och provade på livet som barnflicka i Atlanta, Georgia innan hon senare började sin bana i omsorgen.

Hon utbildade sig senare till undersköterska, tog en examen som socialpedagog och arbetade parallellt på olika boenden, innan hon tog klivet till att bli enhetschef på äldreboenden i både Alingsås och Göteborg. Hon har under åren hela tiden fortsatt utbilda sig och skriver nu på sin magisterexamen.

 

Till slut hamnade Lilian på Tjörn som enhetschef i hemtjänsten, för att sedan bli intraprenadchef på Tubberöds hus, och sedan januari 2016 har hon fått hela paletten på Tjörn som Äldreomsorgschef i kommunen.

Lilian19-1_mrj.jpg